De beste wastips voor je clubwear

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende

De beste wastipes voor je clubwear
De beste wastips voor je clubwear, lak kleding, leather look en alle andere party kleding vind je hier! Vaak krijg ik de vraag: hoe kan ik mijn kleding het beste wassen? In deze blog zal ik zo uitgebreid mogelijk alle wastips en verzorging van je clubwear uitleggen.

wasvoorschriften-bedrukt lak bodysuit in zwart

-De kleding van lycra, leather look en lak kan je gewoon in de wasmachine wassen op 30 graden. De meeste stretch materialen kunnen niet tegen een hogere temperatuur. Dan kort laten centrifugeren in de wasmachine en direct ophangen aan de waslijn.
Voor je leather look en lak kleding kan je de vlekjes ontstaan door water druppels met een zachte droge doek (b.v. een theedoek) weg wrijven. Dit gaat het makkelijkst wanneer de kleding nog niet helemaal droog is. Als je de waterdruppels hebt weg gewreven nog even laten uithangen tot ook de binnekant helemaal droog is. Is je kleding al wel helemaal droog maar zijn er nog druppels te zien, kan je deze met een zachte beetje vochtige doek weg wrijven.

Wij raden je echt af om de kleding op de hand te wassen en al helemaal niet in een sopje laten staan! De kans dat de kleuren door gaan lopen is namelijk heel groot. Bij het bewaren van de lak kleding en leather look kleding moet je hier ook rekening mee houden. Hang of leg de verschillende kleuren niet tegen elkaar aan. Eenmaal een vlek van een andere kleur in je kleding gaat er meestal niet meer uit.

De lak kleding en leather look kleding bij voorkeur op een hanger bewaren. Met een speciale kledingzak of plastic zak overheen. Let wel op met een plastic zak dat je deze niet dicht knoopt. Er moet nog wel lucht bij kunnen, bij voorkeur nog extra een paar gaatjes in de zak maken. Anders heb je kans dat de kleding vochtig wordt en er daardoor schimmel plekjes ontstaan (zwarte puntjes).

Nog een extra tip voor je lak – en leather look kleding is om het na iedere keer dat je het gedragen hebt te wassen. In de wasmachine op 30 graden, dit om het zweet en ander vuil eruit te wassen, zodat je lang plezier van je mooie clubwear kunt
hebben.


Lak catsuit met kant 

-Voor fijne materialen zoals kant of tule, maar ook kleding met metalen onderdelen, zoals kettingen, kan je het beste een waszakje gebruiken. Maar een kussensloop is hier ook perfect voor. Zo is de kleding/metaal beschermt tegen de wastrommel of andere kleding in de wasmachine.

-Latex kleding kan absoluut niet in de wasmachine. Na het dragen altijd je latex kleding in lauw water schoonmaken. Eventueel met woolite of een ander zacht reinigingsmiddel en goed afspoelen. Je kan het daarna gewoon aan de waslijn laten drogen. Als het droog is de binnenzijde met een beetje talkpoeder inpoederen. De buitenzijde met speciale vloeistof voor rubber zachtjes inwrijven. Bij voorkeur op een kledinghanger bewaren in een donkere koele ruimte. Met een speciale kledingzak of plastic zak erover heen. Zonlicht of warmte zorgen er namelijk voor dat het rubber uitdroogd. Het rubber gaat dan uiteindelijk barsten en valt uit elkaar.

-Kleding met pailletten kunt u het beste buiten laten uitluchten en liever niet wassen. Wilt u het toch wassen, gebruik dan een waszakje of kussensloop. Er is namelijk kans dat de kleur van de pailletten er afgaat wanneer u deze met water wast.

-Voor al deze clubwear, lak kleding, leather look en partywear geldt niet in de droogtrommel laten drogen, niet bleken en niet chemsich laten reinigen. Wel kan je de stoffen strijken aan de achterzijde, leg op de stof een licht vochtige katoenen doek en zet de strijkbout op wolstand.
Een korte uitleg van de wastips kunt u vinden bij wasvoorschriften.

© 2007 - 2023 Brizjied Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel