Vele kleuren in stretch lak en stretch leer

Artikel 6 van 9

Vele kleuren in stretch lak en stretch leer
Vele kleuren in stretch lak en stretch leer wat houd ik van kleur en wat wordt ik blij als ik weer nieuwe kleuren heb gevonden! En dan voornamelijk de kleuren stretch lak en stretch leer. Soms duurt het jaren voordat er weer een nieuwe kleur komt. Helaas komt het ook wel eens voor dat ik een bepaalde kleur opnieuw wil inkopen, maar de kleur gewoonweg niet meer te bestellen is.
Als ik ga zoeken naar kleuren stretch lak kom ik vaak uit bij Chinese leveranciers van lak stoffen, helaas zijn deze stoffen over het algemeen van mindere kwaliteit.  Er zit weinig rek in de stoffen en de lak zit op een meestal witte ondergrond van polyester dat rafelt. Wel hebben ze vaak geweldige kleuren met metallic glans. Ik heb het 1 x verwerkt in kleding maar durf dit echt niet aan mijn klanten te verkopen.

Over het algemeen slaag ik goed in Amerika, ze hebben er mooie kwaliteit op een lycra rug waardoor de stoffen mooi soepel zijn en aansluiten om het lichaam. Deze stretch lak die ik gebruik lijkt veel op het duurdere natuurlijke materiaal latex (rubber). De strakke lak catsuits, – leggings, – rokjes, – enz. die je bij mij kunt laten maken lijken daarom ook erg op latex.

     

Regelmatig wordt me gevraagd waarom ik me ook niet ga verdiepen in het maken latex kleding. Ten eerste heb ik het al druk genoeg met de artikelen die ik nu aanbied op Brizjied Fashion, ten tweede vind ik latex een kwestbaar produkt en ten derde werk ik graag met mijn naaimachines. Latex moet je plakken dat is een totaal andere techniek. Wat ik zelf ook erg makkelijk vind is dat de lak en leren kleding gewoon in de wasmachine kan op 30 graden en dat kan met latex echt niet.

Latex moet, als je het bewaard, worden in gewreven met talk poeder, dus ik ga ook voor het gemak van het onderhoud van lak. het is al eerder genoemd in een andere blog over de wasvoorschriften. Let wel op met lak kleding, wanneer je meerdere kleuren hebt. De kleuren kunnen namelijk afgeven op elkaar, maar ook van andere kleding zoals jeans. Eenmaal vlekken krijg je er vaak niet meer uit.

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van ruim 50 kleuren stretch lak met rek naar 4 kanten en van het stretch leer heb ik inmiddels ook ongeveer 50 kleuren op voorraad. Voor de meest recente kleuren kunt u het beste kijken op de pagina overige, daar vind u de links naar de verschillende stoffen. Daar probeer ik zo goed mogelijk bij te houden welke kleuren nieuw en welke niet meer leverbaar zijn. Het kan ook voorkomen dat een nieuwe kleur nog niet bij de keuzelijst vermeld staat, tijdens de bestelling. U geeft dan aan het einde van uw bestelling bij opmerkingen door welke nieuwe kleur u wilt.

© 2007 - 2024 Brizjied Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel