Ritsen met verschillende doeleinden

Vorige Artikel 8 van 9 Volgende

Ritsen met vesrschillende doeleinden
Ritsen met verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld een dubbel deelbare rits, een bloktandrits, een 2-wegrits, een 3-wegrits, enzovoort. Er zijn vele soorten ritsen en ook vele doeleinden om een rits te gebruiken. In deze blog zal ik een aantal ritsen uitlichten.

Om te beginnen wat is de definitie van een rits? Een rits is een sluiting in bijvoorbeeld een kledingstuk, een tent of in een tas. Een rits bestaat uit kleine tandjes die in elkaar grijpen. Door middel van een runner/trekker, trek je de tandjes in elkaar en sluit de rits zich of open je deze weer.

Je hebt ritsen van kunststof of van metaal. Er zijn niet deelbare ritsen en deelbare ritsen. De niet deelbare ritsen worden meestal gebruikt in zakken van een jas of in laarzen. Deelbare ritsen worden meestal gebruikt in vesten of jassen. Deelbare ritsen kunnen los van elkaar geritst worden, zodat de ene helft los komt van de andere helft. Ook is er een dubbel deelbare rits, deze rits kan zowel vanaf boven als onder open geritst worden. Een dubbel deelbare rits is voorzien van 2 runners/trekkers.

Ritsen met verschillende doeleinden

De “normale” rits, de 2-wegrits of de 3-wegrits

Naast de eerder genoemde ritsen, gebruik ik voor de kleding van Brizjied Fashion ook vaak ritsen per meter (of ritsen op de rol). Deze gebruik ik vaak in catsuits, omdat je dan zelf kan beslissen hoeveel runners je aan zet. Een rits met 1 runner noem ik op mijn site een normale rits. Een rits met 2 runners noem ik een 2-wegrits en een rits met 3 runners een 3-wegrits. Af en toe krijg ik de vraag wat het verschil is tussen deze ritsen, daardoor kwam ik op het idee om hier een blog aan te wijden.

De “normale”rits die je bijvoorbeeld in een catsuit zet is een rits die niet deelbaar is en voorzien van 1 runner. Deze rits trek je naar boven en dan is de catsuit gesloten. Je kan de runner van de rits ook wat lager zetten, zodat deze iets open valt bij de buste.

   

De 2-wegrits is voorzien van 2 runners. Een rits als deze gebruik je meestal om vanaf de hals/nek door het kruis naar achteren net boven de billen te eindigen. De ene runner trek je naar boven zodat deze in de hals sluit en de 2de runner trek je naar achteren zodat deze net boven de billen sluit. De rits is dan geheel gesloten.

De 2-wegrits is voorzien van 2 runners

De 3-wegrits is voorzien van 3 runners. Deze rits loopt ook meestal vanaf de nek/hals door het kruis naar achteren tot net boven de billen. Met deze rits kan je verschillende openingen creeëren. Op de onderstaande foto’s wordt het gebruik van een 3-weg rits duidelijker.

De 3-wegrits is voorzien van 3 runners, met deze kan je verschillende openingen creeëren

Meer weten over partykleding op maat gemaakt, klik dan op de volgende link hier.

© 2007 - 2023 Brizjied Fashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel